DR1-004-2

DR1-004-2, zaad-pillendroger, omkeerbare luchtinrichting

 

Elk soort zaad is anders, en daarom heeft elk type zaad een andere behandeling nodig. Met deze droger is het niet alleen mogelijk om verschillende programma’s met variabele droogtijden in te stellen maar ook nog eens mogelijk om de luchtrichting aan te passen. Hierdoor is het mogelijk om van onder naar boven te blazen maar ook van boven naar onder. Het is Seed Conditioning Enkhuizen duidelijk geworden dat hier veel vraag naar is en daarom bieden wij u deze geconditioneerde droger met omkeerbare luchtrichting aan.

Ook deze droger is te leveren met accessoires. Bijvoorbeeld een pillenbak en bijpassende transportkar, of roterende droogdrums.

De droger kan worden toegepast voor het drogen van zaden van bijvoorbeeld tomaat, augurk, komkommer, paprika, meloen, peper en pastinaak.
Deze droger is kortom uitermate geschikt voor:
1. Het drogen van geprimede zaden.
2. Het drogen van gecoate zaden.
3. Het drogen van gepilleerde zaden.
4. Het drogen van verpakte zaden.

Werking
Bij standaard drogers is de luchtrichting zo geconstrueerd dat de lucht vanuit de onderkant de droger in wordt geblazen terwijl bij deze droger het mogelijk is om de lucht van boven de droger in te blazen. De droger is energiezuinig doordat er gebruik wordt gemaakt van de warmte die vrijkomt tijdens het droogproces.

Bediening
De bediening van de machine is zeer eenvoudig en geschied door middel van een touchscreen. Dit touchscreen wordt gemonteerd op de voorkant van de droger en heeft de mogelijkheid om tot 8 wachtwoorden in te monteren zodat meerdere mensen de machine beveiligd kunnen gebruiken en achterlaten.

Specificaties
Meer specificaties, klik hier voor het downloaden van de leaflet in pdf.

 

zaad-pillendroger omkeerbaar DR1-004-2 foto1