Low Emission Line

Nieuw!

De Low Emission Dryers (LEMD) zijn ontworpen om de Ecologische Footprint van onze apparatuur te verbeteren. Drogers volgens de opzet van de “Low Emission Line” zijn beter voor het milieu en daarnaast is drogen in deze opstelling nóg veiliger voor uw product.

Voordelen Low Emission Dryers (LEMD)
• Drogers beschikken over uitgebreidere functionaliteit en efficiëntere vermogens
• In de droogruimten wordt gebruik gemaakt van natuurlijke koelmiddelen
• Alle drogers zijn voorzien van een traploze regelbaarheid van 10-100%
• Energieverbruik per droogsessie ligt tot 30% lager

Milieuvriendelijk
De warmtepompen in de “Low Emission Line” zijn voorzien van een zeer geringe inhoud milieuvriendelijk koelmiddel met een lage emissie factor.

Type systemen
Het is mogelijk om verschillende typen LEMD-drogers aan te sluiten op een centraal modulair warmtepompsysteem.
In deze uitvoering wordt de warmtepomp niet op de droger geplaatst maar wordt er een centrale warmtepomp geplaatst welke op een aparte locatie in uw bedrijf kan worden geplaatst. De LEMD-apparatuur worden dan door een leidingnet verbonden met deze centrale warmtepomp.

Omgevingstemperatuur en -klimaat
De warmtelast welke LEMD-apparatuur in uw productieruimte of laboratorium brengt is tot een minimum beperkt. Eventuele overtollige warmte kan simpel worden afgevoerd door een externe koeler.
Hierbij behoeft uw productieruimte ook niet extra geventileerd of geconditioneerd te worden, wat een behoorlijke besparing op de equipment en het energieverbruik oplevert.

Levertijd Low Emission Dryers (LEMD)
Al onze droger modellen zijn in LEMD-uitvoering leverbaar. Wij informeren uw graag over onze nieuwe LEMD-drogers en de mogelijkheden voor toepassing in een voor u op maat gemaakte “Low Emission Line”.