Het ontstaan

De geschiedenis van bedrijfszekere installaties

Seed Conditioning Enkhuizen is een bedrijf welke al vanaf de beginjaren negentig actief is in de droog-, kiem- en bewaarsystemen voor zaden. Eerst onder de vlag van Boukens Enkhuizen. Sinds 2012 treedt Boukens officieel naar buiten met drie divisies. Seed Conditioning Enkhuizen, Boukens Koel- en Klimaattechniek en Boukens Ice & Climate Solutions.

Bedrijven die door de grote innoverende inslag van de heren Marcel en Cees en hun even zo vakkundige medewerkers groot zijn geworden in zeer uiteenlopende sectoren.

Ten behoeve van de zadenmarkt hebben we reeds vele innovatieve oplossingen geboden. We zijn altijd met onze tijd meegegaan. Meedenken met wat de klant nodig heeft, daar ligt onze uitdaging. Opdrachtgevers zijn veeleisender geworden. Luisteren naar de wensen van de klant, daar ligt het begin van een verantwoorde oogst.

Ontwikkelen is vooruitgaan. Onze basis blijft praktische en bedrijfszekere systemen en installaties leveren. Maar op een gegeven moment moet je daar als bedrijf meer in gieten. Om daarmee apparatuur neer te zetten waardoor er in de behoefte naar een nog betere zaadkwaliteit kan worden voorzien.

De welbekende geconditioneerde zaaddroger annex pillendroger, type 3200.00.00 wordt door ons al meer dan 20 jaar geproduceerd. De ontwikkeling bijvoorbeeld in dit type droger zal altijd blijven groeien. De droogspecialist op de engineeringsafdeling is alweer bezig met nieuwe ontwikkelingen.

Heden ten dage
Voor Seed Conditioning Enkhuizen richten wij ons op bedrijven die zich bezig houden op het vlak van zaadveredeling, zaad opslag, zaad drogen, zaad kiemen, zaad kweken, zaad behandelen. Eigenlijk de totale zadenhandel, zaadindustrie of zaadbranche. Denk dan aan bloemzaden, kruiden zaden, kool zaden, groentezaden, bonen en peulvruchten en akkerbouwzaden.

Ook de categorie akkerbouw is bij ons aan het juiste adres voor apparatuur.

 

Neem contact op