DR1-003-2

DR1-003-2, zaad-pillendroger, onderinblaas met klopfilter

 

Zaad en pillen producenten weten dat de filters van hun drogers veel stof opvangen. Het is belangrijk dat deze filters tijdig worden geleegd. Deze droger is echter uitgerust met cilindrische klopfilters die het stof opvangen en automatisch tijdens het droogproces schoon gemaakt worden. Dit heeft als voordeel dat het droogproces langer en vaker zonder onderbreking door kan gaan. U kunt dus efficiënter uw zaad drogen.

De droger kan worden toegepast voor het drogen van zaden van bijvoorbeeld tomaat, augurk, komkommer, paprika, meloen, peper en pastinaak.
Deze droger is kortom uitermate geschikt voor:
1. Het drogen van geprimede zaden.
2. Het drogen van gecoate zaden.
3. Het drogen van gepilleerde zaden.
4. Het drogen van verpakte zaden.

De ontvochtigings capaciteit per uur verbeterd nog altijd doordat Seed Conditioning Enkhuizen altijd op zoek is naar verbeteringen in te gebruiken onderdelen.

Werking
Deze droger is uitgerust met cilindrische filters om het stof van het droogproces op te vangen. Boven deze filters is een luchtklep gemonteerd welke er voor zorgdraagt dat tijdens het droogproces de filters schoon gemaakt kunnen worden. Dit proces wordt automatisch geregeld doormiddel van drukverschilmetingen. Wanneer de druk te hoog wordt begint het reinigingsproces automatisch. De droger is energiezuinig doordat er gebruik wordt gemaakt van de warmte die vrijkomt tijdens het droogproces. 

Bediening
De bediening van de machine is zeer eenvoudig en geschied door middel van een touchscreen. Dit touchscreen wordt gemonteerd op de voorkant van de droger en heeft de mogelijkheid om tot 8 wachtwoorden in te monteren zodat meerdere mensen de machine beveiligd kunnen gebruiken en achterlaten.

Specificaties
Meer specificaties, klik hier voor het downloaden van de leaflet in pdf.

 

zaad-pillendroger klopfilter DR1-003-2 foto1

zaad-pillendroger klopfilter DR1-003-2 foto2

zaad-pillendroger klopfilter DR1-003-2 foto3