DR1-006-1

DR1-006-1, zaad-pillendroger, omkeerbare luchtinrichting, laboratorium uitvoering

 

Onze labdrogers kunnen worden gebruikt voor het terugdrogen van kleine partijen zaad. Deze zaden worden gedroogd met geconditioneerde lucht. De lucht wordt dus ontvochtigd en hierna hergebruikt. Dit betekent dat het droogproces geheel gecontroleerd is en omgevingscondities geen rol spelen in de resultaten. Deze droger is ook nog eens uitvoerbaar met een omkeerbare luchtrichting zodat de allerbeste manier van drogen per zaadsoort kan worden getest.

De laboratoriumdroger is ook uitvoerbaar met enkel een luchtrichting van beneden naar boven. Bedoelt voor gebruikers die gewoonweg niet meer nodig hebben. Deze droger is verder identiek aan onze labdroger met omkeerbare luchtrichting. De geconditioneerde labdroger van Seed Conditioning Enkhuizen kan in een lab staan zonder dat deze geluidsoverlast veroorzaakt.

Voordelen
De labdroger is voorzien van rood-arm led licht. Hierdoor is de kast goed verlicht maar wordt het kiemproces niet voortijdig gestart. Onze laboratorium droger wordt geleverd met 1 thermopane deur voor het invoeren van de containers. Deze deur is goed geïsoleerd om geluidsoverlast tegen te gaan. Eerdere metingen leverden een geluidsniveau van 62 dB op. 

De droger kan worden toegepast voor het drogen van zaden van bijvoorbeeld tomaat, augurk, komkommer, paprika, meloen, peper en pastinaak.
Deze droger is uitermate geschikt voor:
1. Het drogen van geprimede zaden.
2. Het drogen van gecoate zaden.
3. Het drogen van gepilleerde zaden.
4. Het drogen van verpakte zaden.

Werking
De Rv van de proceslucht, welke uit de zaden komt wordt constant gemeten in de mengkamer evenals de temperatuur. De proceslucht in de mengkamer is de lucht die wordt aangezogen door de filtersectie vanuit de droogruimte. De proceslucht die in de mengkamer komt word behandeld door een centrale luchtbehandeling installatie. Deze luchtbehandeling installatie ontvochtigd de proceslucht. Indien de ontvochtigde proceslucht in temperatuur daalt, wordt deze verwarmd in de naverwarming sectie van de luchtbehandeling unit. Het naverwarmen van de proceslucht gebeurd d.m.v. een persgas warmtewisselaar, welke de warmte gebruikt die vrijkomt tijdens het ontvochtigings proces. De droger is hierdoor energiezuinig.

Specificaties
Meer specificaties, klik hier voor het downloaden van de leaflet in pdf.

 

laboratorium zaaddroger DR1-006-1 foto1

laboratorium zaaddroger DR1-006-1 foto2