DR2-002-2

DR2-002-2, zaad-pillendroger, onderinblaas, dubbel compartiment

 

De DR2-002-2 is een drogertype uit de ongeconditioneerde lijn uit ons leveringsprogramma. Wanneer het werkgebied gunstig is zal deze ongeconditioneerde droger op buitenlucht perfect zijn voor uw productielijn. Met deze droger is het dus mogelijk om op een voordelige manier grote partijen zaad en gepilleerde zaden te drogen. Het is hierdoor echter niet mogelijk om pesticiden te gebruiken omdat deze dan in de buitenlucht zouden komen. Uiteraard kan de gebruikte lucht nog lichtelijk gekoeld en opgewarmd worden om schommelingen in de omgevingsfactoren te compenseren.

Deze droger heeft een dubbel compartiment en kan dus twee grote bakken (4 miljoen gepilleerde zaden met een diameter van 3 tot 3.5 mm) tegelijk drogen.

Werking
De droogunit is ontwikkeld volgens het condensatie principe. Condens wordt automatisch verdampt d.m.v. een warmtewisselaar welke gebruik maakt van de warmte die vrij komt van het drogen. Verder maakt deze droger gebruik van een fluid bed systeem gecombineerd met een tril-functie wat zorgt voor een zeer effectieve en evenredige droging van zaden en pillen. De kantelfunctie maakt dat de DR2-002-2 makkelijk(er) bedienbaar. Deze droger kan ook gebruik maken van de buitenlucht. Dat maakt deze droger zeer geschikt voor droge omgevingen.

Bediening
De drogers wordt geregeld m.b.v. een procesregelaar en de bediening vindt plaats d.m.v. een touchscreen display. Programma makkelijk instelbaar.

Specificaties
Meer specificaties, klik hier voor het downloaden van de leaflet in pdf.

 

zaaddroger dubbel compartiment DR2-002-2 foto1

zaaddroger dubbel compartiment DR2-002-2 foto2

zaaddroger dubbel compartiment DR2-002-2 foto3